CareLigo®

[.kɛrˈliɡoː]


Från engelskans CARE (vård) och latinets LIGO (foga ihop, koppla samman)

 (Careligo har sitt huvudkontor i skärgårdskommunen Åkersberga. Bilden är tagen en decemberdag vid Breviksbadet) 

FÖRETAGET BAKOM OPTILOGG®

CareLigo®

Företaget som utvecklar och säljer OPTILOGG® grundades i Sverige 2012 med visionen om att förbättra hälsan för kroniskt sjuk äldre, genom att göra dem själva till en aktiv del i sin egen vårdkedja.


Även om rötterna finns i Sverige och Norden, så är ambitionen att nå ut med OPTILOGG® globalt. Kroniska sjukdomar drabbar alla överallt och ökar vartefter världens befolkning blir allt äldre. Behovet av stöd är enormt och ju snabbare vi kan nå ut med vår lösning, ju fler kan vi hjälpa! 

STYRELSEN

Andreas Blomqvist

Styrelseordförande, vice VD och en av grundarna.


Djup erfarenhet av klinisk forskning och marknadanalys.

Fredrik Westman

Styrelseledamot, VD och en av grundarna.


Erfaren produkt- och företagsledare.

Inger Hagerman

Styrelseledamot. 

MD, PhD, Överläkare Karolinska US


"Som huvudprövare för den första randomiserade kliniska prövningen av Optilogg är jag fortsatt imponerad av verktygets utveckling som även i efterföljande studier har visat nyttan av förstärkt egenvård och minskad behov av sjukhusinläggning vid hjärtsvikt. Och detta utan ökad belastning för vårdgivaren, patienten själv är det viktigaste redskapet!"

Oskar Ahlberg

Styrelseledamot och delägare.


Civilingenjör KTH, har haft diverse roller inom ledarskap, kommunikation och försäljning på stora IT-bolag men de senaste åren som entreprenör och engagemang för patienter med sällsynta diagnoser. Har grundat Protracer AB (sedermera sålt till TopGolf Inc.) och är förutom engagemanget i CareLigo styrelseordförande i Svenska MPS-föreningen samt styrelseledamot i Riksförbundet Sällsynta Diagnoser

Maximilian Hermelin

Styrelseledamot och delägare.


Civilingenjör KTH. Entreprenör inom IT och fastigheter. Övriga styrelse-engagemang innefattar bland andra Hermelin Fastigheter AB, Atella Fastigheter AB, MissionPoint AB och Karriärkonsulten AB. Maximilian är även grundare/medgrundare av Hermelin IT-partner AB, Lindqvist Accounting AB, CRM-konsulterna AB, Min Förskola AB och Appkonsulterna AB

OM TEAMET

Vi är ett sammansvetsat team som utvecklar OPTILOGG®, både inom företaget och via våra mångåriga samarbetsavtal med expertkompetens inom flera områden, men OPTILOGG® skulle aldrig blivit en så lyckad lösning utan det fantastiska samarbete vi har och har haft med både patientföreningar och vårdprofessionen.


Från första början 2012 har vi haft med användare i utvecklingen för att säkerställa att lösningen ska fungera och vara relevant för den specifika användargruppen. 

MEDIA

NYHETER OCH NEDLADDNINGSBART MATERIAL

NYHETSBREV

Nr 3 - 2020

BILDER

Nedanstående bilder får användas publikt* i sammanhang som kopplas till OPTILOGG® eller CareLigo®

* Bilderna är copyright CareLigo, men får användas fritt i publika sammanhang där det finns ett behov av att kunna illustrera OPTILOGG och/eller CareLigo, exempelvis i nyhets- eller forskningsartiklar, referenser på webbplatser, i sociala medier etcetera. Har du behov av högupplösta versioner av bilderna för tryckning är det bara att du hör av dig. (vilket är kul om du gör även om du använder dem digitalt, det är alltid roligt att veta om de kommer till användning)   

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK

KONTAKT & PLATS

Hör gärna av dig!